Kávéfőző

Kávémániámnak köszönhetően nagyon-nagyon régen a barátaimtól kaptam egy kávéfőzőt. Rengeteg finom kávét készítettem vele, habosítottam tejet, néha tejszínhabot tettem rá, díszíttetem csokoládéval, gyönyörű csészébe töltöttem. Kapcsolódtak hangulatok, élmények sőt még emberek is a kávézásaimhoz.

Kép

Volt egy gyanús jel egyszer valamikor év elején. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, de az történt, hogy az üveg kiöntő eltörött, úgy, hogy hozzá sem értem. Szétrepedt. elfáradt, tönkrement, ahogy a kapcsolatok szoktak.
Sebaj, ezt még túl lehet élni. Viszont valamiért nem kaptam hozzá üveg kiöntőt. Ez a méret sehol sem volt.
 Munkahelyi kávéfőzés:
Kép
A minap a tejhabosító részénél ripityára törött az a műanyag alkatrész, aminek a segítségével a tejtartályból a poharamba jutott a csodás tejhab. Szerintem ez már nem az a dolog, amit figyelmen kívül lehet hagyni. Lezárult egy korszak a remek habos kávékkal.
Igyekeztem feldolgozni, majd nézelődtem a neten, hogy kellene egy új kávéfőző, mert lehet, hogy ahogy semmi nem véletlen, így ez sem. Egy újjal kell kezdeni új életet. Ugyanolyat láttam mint amilyen volt, de most már elfogyott a bizalmam irányába. Cserbenhagyott és elromlott, így egy ugyanilyen típussal, megintcsak így járnék – gondoltam. Persze még mindig a kávéfőzőről van szó…
Reggeli luxus – ezt még a kedves/kedvenc kávéfőzőmmel készítettem
Kép
Barátnőm pikk-pakk megoldotta a problémát és mondta, hogy van neki egy régi, nem is használja, szívesen adja nekem. Kaptam az alkalmon és elhoztam tőle.
Köszöntöttem, lemostam és vízkőóldózni kezdtem és nagyon örültem, hogy van újra kávéfőzőm. Fura hangja volt már az első főzéskor (ez még csak takarítás volt), de nem rettentem meg. Gondoltam idő kell neki. Elmosogattam minden alkatrészét, de a gőzölős rész még mindig nem működött, tekergettem-csavargattam és nem mondhatni, hogy nem értek hozzá,de nem jött a gőz. Ellenben a műanyag lejött róla és a bőrömmel közvetlen és égető barátságot kötött az alatta található fém alkatrész. Magyarul is mondhatom: rommá égette a kezem.
Hideg a reggel, forró a kávé… (tovább is van a dal)
Kép
Kávéfőző most a konyhában én a szobámban. Szerintem hagyok még időt neki és holnap újra megpróbálom az együttműködést. Nem erőltetem…. Én mindig mondtam, hogy nem egyszerű dolog a kávéfőző választás az életben.

5 thoughts on “Kávéfőző

  1. Király!:D Vicces volt…:D Bocs…
    Egyébként én is kávéimádó vagyok, csak nem ihatok sokat. Egy frankó, olasz elektromos kotyogónk van.:)

    • Az igen 🙂 A gyerekkori kávéfőző röptetésemet inkább el sem meséltem, és mióta külön lakom is volt néhány kávéfőzős-baleset 😀

  2. Egyáltalán nem szeretem a kávét, nem is szoktam inni, a képeid láttán azonban azt kérdezem magamtól: Miért nem? Remek dolog lehet.

    • Nahát, ez aztán a kedves meglepetés 🙂 A kávénak hangulata van az íze mellett 🙂 Örülök, hogy elolvastad és megnézted a képeimet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s